Nieuws

Ruimte voor Fotografie
Nieuws

033Fotostad verlegt de grenzen naar de regio

12 december 2017
033Fotostad-logo-in-oranje

Zoals in alle even jaren vanaf 2012, organiseert de Stichting 033Fotostad ook in 2018 weer een fotofestival (26 augustus-27 oktober). Afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan de contouren en de financieringsaanvragen.

Grenzen verleggen

We gaan in 2018 de grenzen verleggen. Niet alleen Amersfoort, maar de gehele 033 regio is zowel het podium áls het object van het festival.

Het fotofestival zal dan ook in de hele regio zichtbaar zijn. Er is gekozen voor locaties in Amersfoort, Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk, Hoevelaken, Woudenberg, Scherpenzeel en Leusden. De locatiekeuze wordt -samen met het programma- eind januari bekend gemaakt.

DNA033

Het is vaker gezegd: 033 vormt landschappelijk een uniek gebied. De extremen ontmoeten elkaar: de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en de Eempolder, waardoor er een unieke fauna en flora ontstaan is.

Het DNA van de streek wordt -behalve door het landschap- evenzeer bepaald door de bewoners, door de bebouwing en door de culturele uitingen. Misschien is de regio 033 wel ‘Nederland-in-het-klein’

Fotografen worden in 2018 uitgedaagd – ieder op geheel eigen wijze- om zich te laten inspireren door het karakter van de regio.

Spelregels 033Fotostad

Omdat in de vorige editie het bepalen van ‘in’- en ‘off’-locaties niet helemaal helder (en ook veel te laat) is bepaald, gelden er in 2018 andere spelregels.

  1. Initiatieven van (groepen) fotografen om in een of andere vorm het thema van het festival in een expositie en in bijbehorende evenementen (presentaties, lezingen, workshops) centraal te stellen, worden tot het IN-programma gerekend. De organisatie van 033Fotostad doet haar best een aantrekkelijke locatie te zoeken, financiering te vinden, etc.
  2. Andere exposities en activiteiten, die door of met fotografen uit de regio geïnitieerd worden en die los staan van het thema DNA033, krijgen aandacht als OFF-programma. Organisatie en financiering zijn de verantwoordelijkheid van de fotografen zelf, maar de OFF-locaties liften wel mee op de publiciteit.

Er zijn inmiddels al heel wat kopjes koffie gedronken met fotografen van binnen en buiten Amersfoort en er zijn mooie plannen in de maak.

Inschrijftermijn

Tot 1 maart staan we open voor mogelijke initiatieven binnen het IN-programma. Voor OFF-programma’s heb je tot 1 juni tijd om aan te melden. Binnenkort alle informatie op www.033fotostad.nl